Over Oebele

Wie is Oebele Hoekstra?

Omweg

Ik verkondigde al op de lagere school dat ik architect wilde worden. Dat doel heb ik via een omweg bereikt. Omdat het vwo mij niet aansprak, stapte ik over naar de toenmalige mts in Drachten voor een opleiding bouwkunde. Daar bekwaamde ik me in ambachtelijke vaardigheden zoals timmeren en metselen. Toen ik me daarna aan de hts in Leeuwarden verder verdiepte in Bouwkunde, kwam het beroep architect weer in beeld. Na de hts begon Oebele aan een studie bouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven waar hij zich bekwaamde als architect.

Oebele Hoekstra heeft zelf zijn bedrijfspand ontworpen

Ik zelf mijn eigen bedrijfspand ontworpen. Het is een experiment van allerlei dingen die ik wilde uitproberen. Dit zijn enkele bijzonderheden van het pand:

  • Het pand bestaat uit drie delen: een zakelijk gedeelte aan de straatzijde, een priv√©ruimte aan de achterzijde en een gemengde zone in het midden.
  • Bij de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurvriendelijke materialen, zoals FSC-hout en isolatie van vlas en houtvezels.
  • Er zijn alleen energiezuinige installaties toegepast, zoals een aardwarmte-installatie en zonnecollectoren.
  • Aan de buitenzijde zijn natuurlijke materialen gebruikt, zoals cortenstaal en verduurzaamd Nederlands vurenhout.
  • Door het vele gebruik van glas is het pand heel transparant en is er veel contact met de buitenwereld.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs voor een rondleiding!

Is het bedrijfspand van Oebele Hoekstra typerend voor zijn stijl?

Nee, Oebele heeft geen vaste stijl. Voor elke opdracht verdiep ik mij in de smaak van onze klant. Omdat ik dit keer mijn eigen klant was, verraadt het bedrijfspand wel iets over mijn eigen, moderne smaak en mijn voorkeur voor duurzame materialen en energiezuinige installaties.

Kantoor Oebele Hoekstra

Bedrijfspand

Nieuwbouw kantoor 04

Interieur bedrijfspand

Wilt u eens vrijblijvend kennis maken? Bel ons voor een afspraak!

CONTACTGEGEVENS